Kuzucu'nun Ağaç Sevgisi

Kuzucu

Eski ilçe milli eğitim müdürü, gazetemiz köşe yazarı ve il genel meclis üyesi İsmail Dursun Kuzucu Orman Müdürlüğünden edindiği yaklaşık 400 fidanı toprakla buluşturdu.

ORMANLIK ALAN YAPTI

Dursun Kuzucu yoğun çaba sonucu temin ettiği çeşitli türdeki ağaç fidanlarını Yahşihan Bağdat deresi mevkiindeki ağaç olmayan ormanlık alana oğlu ile beraber dikmişlerdir. Dikilen ağaçların bakımını da üslenerek ağaç ve doğa sevgisini çevresindeki herkese aşılamaya çalışmaktadır.

AĞAÇLANDIRMAYA ÖNEM VERİYORDU

Yahşihan eski İlçe Milli Eğitim Müdürü iken okullardaki ağaçlandırma çalışmalarındaki katkılarından dolayı Kırıkkale Valiliği tarafından kendisine en Yeşil okula sahip İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak plaket verilmişti.

MÜSTAKİL BİR ORMANLIK ALAN OLDU

Kuzucu diktiği fidanlar ile ilgili “Ağaç diktiğimiz ormanlık alan oldukça dik yamaç olduğu ve dikilen fidanların tüplü, topraklı olduğu için yukarlara çıkarılması zamanımızı aldığından fidanların bir an önce toprakla buluşması için orman il müdürlüğünden yardım istedim. Bu konuda İl Orman müdürlüğünde bazı arkadaşlarımıza, bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Doğa ve ağaçlar hepimizin ortak malıdır. Bu ağaçlarımıza ve ormanlarımıza gözümüz gibi bakalım ve koruyalım.

TORUNLARIMIZA YAŞAYACAKLARI GÜZEL BİR ÇEVRE BIRAKALIM.

Ağaçlandırmadan sorumlu veya en fazla yardım etmesi gereken bazı görevliler ellerinden geldiği kadar zorluk çıkardılar. Âdeta engellemeye çalıştılar. Tüm bu işlerin sekteye uğramaması için sesimizi çıkarmadık. Şimdilik bu kişiyi açıklamayacağını ama sonra bu kişiyi toplumla paylaşıp, halk tarafından tanınmasını sağlayacağım. Allah’ıma çok şükür yaklaşık dört yüz fidanı 28 Kasım 2014 tarihi itibarı ile toprakla buluşturduk. Bu mevsimde toprakla buluşan fidanların tutması daha fazla olur” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Habip Altıntop’un sözlü önergesi sonucu İl Genel Meclisimiz bu bölgenin bal ormanı olarak ağaçlandırılması ve ‘İl Genel Meclisi Hatıra Ormanı’ olması, oy birliğiyle kabul edilmiştir. Karar İl Orman Müdürlüğüne bildirilerek gerekli çalışmalar başlamıştır. Bu konuda desteklerinden dolayı başta Meclis Başkanımız Şerafettin Atalay’a ve tüm İl Genel Meclisi Üyelerimize, her ortamda Bal Ormanlarının gelişmesi için destek olacağını söyleyen İlimiz Valisi Ali Kolat’a çok teşekkür ederim” dedi.



Tahir Temizkan
2.12.2014 00:40:08
Bir kişi ağaç dikmiş..... Bak seen ne kadarda önemli bi habeerrr (SAYIN OKURUMUZ, ÜLKEMİZDE HER GÜN KAÇ BİN AĞACIN KATLEDİLDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ? BÖYLE BİR ORTAMDA KEŞKE BİR KENARA DA SİZ BİR (1) FİDAN DİKSENİZ DE SİZİ DE HABER YAPSAK!-Editör)

Mehmet uslu
3.12.2014 09:21:47
400 fidan bir orman demek elinize sağlık

Ahmet
3.12.2014 10:59:42
Bir fidan diken herkesi kutluyorum.400 Fidan diken arkadaşı dört yüz kere kutluyorum...Herkese örnek olsuç

jjjjjjjombo
9.12.2014 22:51:27
Kim ağaş dikmiş.Üç ağaç için yaygara koparanlar nerdesiniz..Allah razı olsun.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü